Boldogság – Boldogtalanság

Boldogság – Boldogtalanság a tudás oldaláról (lehet kicsit szárazra sikerült, próbáltam részletes lenni).

Miért van az, hogy nem tudunk tartósan, hosszú ideig boldogok lenni?
Azért, mert a boldogság természetből fakad.
Két természet létezik, a lelki és az anyagi természet. Az anyagi természet az anyagi energiát, a lelki természet pedig a lelki energiát jelenti.

Aztán van az átmeneti állapot a határ energia, mikor átváltunk egyik természetből a másik természetbe. Lehetünk az anyagi vagy a lelki természetben is váltakozva. Ebből kifolyólag három természet van, a külső, a belső és a határ. Ameddig az anyagi természetben, a külső természetben létezünk, addig boldogtalanok vagyunk. Ez a helyzet. (külön fogok írni mind két természet működéséről)

Miért?
Épp ahogyan a hal, amikor a szárazföldre teszik, boldogtalan vagy el is pusztul. Ehhez hasonlóan, ha minket, a szárazföld teremtményeit vízbe tennénk huzamosabb ideig, akkor boldogtalanok lennénk. Majd meghalnánk. Mi valójában a lelki természethez tartozunk, nem az anyagi természethez.

Az anyagi természet alacsonyabb rendű energia, ezért számunkra nem megfelelő. Ezért vagyunk boldogtalanok. Ameddig tehát itt maradunk az anyagi természetben, addig nem tudunk valójában igazán boldogok lenni.
Csak pillanatnyi, rövid ideig fenntartható boldogságot tudunk elérni. Más nem lehetséges.

Itt van például ez a test. Ezt a fizikai testet az anyagi természet készítette. Ehhez a testhez anyagi tudat társul. Én ez a test vagyok. Ez egy alacsony rendű tudat állapot.
Ez a tudatállapot nem engedi aktiválódni a lelki energiát, lelki tudatot. Kötve tart bennünket ameddig rá nem látunk és meg nem érezzük ennek a súlyát.

Ezért első lépés, hogy kell érezni, tudatában kell lenni, hogy nem vagyunk boldogok.
Be kell ismerni ezt magunknak, szembe kell ezzel nézni, de nem bántani magunkat!
Ezután pedig törekedni kell arra, hogy meg is értsük ennek valódi okát.

Vannak például a nagyon gazdag emberek, mondja mindenki a fejük se fájhatna, de ha igazán megkérdezik őket és őszintén válaszolnának, el tudnák mondani, hiába van meg mindenük, valójában nem boldogok. Szép körülmény, ahol lakunk, jó helyzet szakmai területen, siker, szép család.

Mi bajuk is lehetne, boldogok lehetnének, boldognak kéne lenniük, de nem tudnak azok lenni. De ez rendben van, ez az anyagi természet helyzete. De megnézhetjük a nagyon híres énekesek, emberek életeit is.
A boldogság vizsgálásában azért ne hasonlítsuk össze a mámorító szerek, cigaretta, alkohol, nyugtató, drog, még a szexualitást is ide sorolnám, elért állapotokat. Ne hasonlítsuk össze a megjátszott, színlelt boldogságot sem.

A boldogság egy érzés, amelyet meglehet figyelni, meg kell figyelni érezzük-e vagy nem, fent tudjuk-e tartani, vagy nem?
De azt is meglehet figyelni, mi a boldogság célja, az a cél mennyi ideig tartja a boldogságot.
Ez egy kis gyakorlat, amire időt és figyelmet kell szánni.

Összegezve a dolgokat:
Az embernek rá kell látni, éreznie, tisztában kell lennie az anyagi létezés, (bocsánat, hogy így írom, de ez az igazság) nyomorúságos körülményeivel.
Amikor pedig ez meg van, meg kell értenünk, egyetlen egy célunk lehet, ami nagyon fontos, meg kell próbálni kijutni.
Tehát az egyetlen dolgunk az, hogy hogyan jussunk ki az anyagi létezésből. Ez az egyetlen dolgunk, nem azzal tölteni az időt, hogyan tudunk pillanatnyi boldogságokat elérni, hogy próbáljuk a dolgokat úgy intézni, hogy boldogok legyünk, mert ez soha nem fog sikerülni.
Ez pedig egy tudatosság, a valódi intelligencia kezdete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal!

Küld el e-mail-ben
WhatsApp