Kérdések és Válaszok

Miért fontos, hogy legyenek? Kérdések-Válaszok

Egy ember, aki soha nem kérdez, tudatlan marad egész életében. Ez tény.

Ha valakinek nincsenek kérdései, nyilván nem lesznek válaszai sem. Egy ember számára van lehetőség megismerni az Abszolút Igazságot. De az igazság nem tárja fel önmagát csak úgy, minden hívó szó nélkül. Ez olyan, mint egy kapcsolat. Két fél, ha ismerkedik egymással, csak úgy tud, ha vannak egymáshoz kérdései. Ha egymással szemben ülnek egy asztalnál és csendben vannak, nem tudnak egymáshoz közelebb kerülni, nem fogják egymást megismerni.

„A világ teli van kérdésekkel és válaszokkal.

A madarak, a vadállatok, az emberek állandóan kérdésekkel és válaszokkal foglalkoznak. Reggel a madarak a fészkükben kérdésekkel és válaszokkal kezdik napjukat, s ugyanezek a madarak este visszatérve újra csak kérdésekkel és válaszokkal törődnek. Az ember, ha nem alszik éjjel, kérdéseken és válaszokon töpreng. Az üzletember a piacon kérdésekkel és válaszokkal kerül szembe, s ugyanezt teszik az ügyvédek a bíróságon, a diákok az iskolákban és az egyetemeken. A törvényhozók a parlamentben szintén kérdésekkel és válaszokkal foglalkoznak, akárcsak a politikusok és az újságírók.

Bár egész életükben csak kérdeznek és válaszolnak, a legkevésbé sem elégedettek. A lelket csak olyan kérdések és válaszok teszik elégedetté, amelyek az Abszolút Igazsággal kapcsolatosak.

Az Úr a legbensőségesebb mesterünk, barátunk, apánk, fiunk vagy szerelmünk. Elfelejtettük Őt, ezért oly sok mindent kitaláltunk, amiről kérdezni s amire válaszolni lehet, de egyik sem tud teljes elégedettséget nyújtani. Az Úron kívül minden más csupán ideig-óráig tartó elégedettséget okoz, ezért, ha teljesen elégedettek akarunk lenni, akkor a Úrról szóló kérdésekhez és válaszokhoz kell fordulnunk. Egy pillanatig sem tudunk létezni anélkül, hogy ne tennénk fel kérdéseket vagy ne adnánk válaszokat.”

Ezért fontos, hogy a kérdéseinknek helyes irányultságot adjunk, és ne vesszünk el annak körforgásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal!

Küld el e-mail-ben
WhatsApp