Iránytű

Iránytű!

Tudatába kell kerülnünk, hogy világunk és társadalmunk elérkezett ahhoz a mérföldkőhöz, ahol nem támogathatja tovább az elkülönülést, az elfordulást, elzárkózást egymástól és Istentől.

Szembe kell nézni, hogy vagy befogadjuk ezt az üzenetet vagy nagy szenvedés következik.
Itt volt a vírus, nem tanultunk belőle.
Most megjelent a háború.

Miért történik ez velünk?

Talán azért mert falakat húzunk a szívünk köré, elszigetelődünk a saját lelkünktől, Istentől és hamis azonosságra építve próbálunk vallásokat, országokat, közösségeket fenntartani. A világnak ehelyett abba az irányba kell haladnia, amely a lelki sokszínűség talaján egymás másságát tiszteletben tartó egységes emberi társadalmat hoz létre.

Ebben a társadalomban nem lehet más iránytű, mint egymás és Isten szeretete.

A lelki intelligencia eszménye többé-kevésbé az egész emberi társadalom egységén alapszik, sőt az élőlények együttes energiájának harmóniáján.
Az emberi társadalom nem merülhet a feledés sötétségébe, amelyben elszigeteltnek érezzük magunkat az életet adó Forrástól.

Az egész világ gyors iramban fejlődött az anyagi jólét, az oktatás és a gazdaság területén. De miért nem vesszük észre, hogy valami azonban még így sincs egészen rendben e társadalomban, s ezért még a legjelentéktelenebb kérdések is rendkívüli vitákat eredményeznek? Szükség van tehát arra, hogy megtaláljuk a megoldást, hogyan válhat az emberiség eggyé a békében, barátságban és jólétben szövetkezve.

Az igazi megoldás nem lehet más, mint hogy az egész társadalmat újra lelki síkra kell emelni.
Nincs más megoldás!

A jelenlegi helyzetért az elvek nélküli, istentagadó civilizáció felelős. El kellene fogadnunk, hogy Isten, a Mindenható Egyetlen létezik,de nem csupán mint valamilyen tőlünk távoli Atya, hanem olyan éltető erő, amely mindannyiunk szívében ott van és mindannyiunkat összeköt egymással.
Tőle származik minden, Ő tart fenn mindent, s Ő az, akibe végül minden beleolvad és ott megpihen.
Ebbe az irányba kell tartanunk!

2 thoughts on “Iránytű

 • 2022. február 27. at 22:56
  Permalink

  Vagy a FÖLD színpadán előadnak egy SZÍNdarabot, hogy oda vigyük a figyelmünket és a belénk nevelt érzelmeken keresztül ott is tartsák? BIztos hogy ez az VALÓSÁG, amit ELJÁTSZATNAK A SZÍNPADON? Mi a valóság a SZÍNFALAK mögötti létben? Ha Istent kérjük, hogy mutassa meg a valódi LÉTET, felfedi. A történések visszahozzák az egymára figyelést, egymásra hangolódást, számomra, mert régen fontos volt, hogy Istennel EGYÜTT éljük az egyszerű életünket, így ÉLTÜNK MI, amikor nem volt ennyi kényelem az életünkben. SZÍV-ben VAGYUNK ISTENNEL, EGY-MÁS-SAL, azaz MI. Ide kell visszatérnünk.

  Reply
 • 2022. február 28. at 10:13
  Permalink

  Köszönöm a megerősítést!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal!

Küld el e-mail-ben
WhatsApp